Dječji vrtić Pula

Predškolska ustanova Dječji vrtići Pula osnovana je 01. srpnja 1996. godine. Djeluje kao samostalna ustanova u kojoj se ostvaruje program njege, odgoja, zaštite i obrazovanja djece.

Osnivač Predškolske ustanove Dječji vrtići Pula je Grad Pula. Dana 22.09.2016. u skladu s Državnim pedagoškim standardima Osnivač Grad Pula osnovao je novi dječji vrtić pod nazivom Dječji vrtić “Mali svijet” koji je nastao diobom Dječjeg vrtića Pula.

Tako sada na području Grada Pule djeluju ustanove Dječji vrtić Pula i novi vrtić pod nazivom Dječji vrtić “Mali svijet”.

Svoju djelatnost ustanova realizira kroz osam područnih objekata na području grada Pule u kojima se ostvaruju primarni i drugi programi predškolskog odgoja i obrazovanja. Rad predškolske ustanove nadzire Upravno vijeće koje broji 5 članova koji imaju mandat u trajanju od četiri godine.

Povijest

Prvi vrtić u gradu Puli je otvoren 1947. godine u nekadašnjoj ulici Sarajevskoj 9. Nakon toga slijedi period širenja i djelovanja predškolskih ustanova na pulskom području. U razdoblju od 1968. do 1980. godine na području tadašnje općine Pula djelovale su samostalne radne organizacije i to: “Štefanija Ravnić”, “Centar”, “Ivan Jadreško“, “Anka Butorac” i “Jaslice”.

Radna organizacija Dječji vrtići i jaslice Pula nastala je udruživanjem pet radnih organizacija predškolskog odgoja i obrazovanja 80-ih godina prošlog stoljeća. Imala je 46 objekata, a bilo je obuhvaćeno 2393 djece u 112 odgojnih grupa.

 

01. ožujka 1995. godine donijeta je Odluka o prijenosu osnivačkih prava nad dijelom Predškolske ustanove Dječji vrtići i jaslice Pula na jedinice lokalne samouprave (Barban, Ližnjan, Marčana, Medulin, Svetvinčenat, Fažana, Vodnjan, Žminj…)