Program “I psi idu u vrtić”

Poslano od na lis. 20, 2019 u Novosti, Obavijesti roditeljima | Komentari isključeni za Program “I psi idu u vrtić”

Životinje imaju važnu ulogu u našim životima, a djeca imaju prirodnu sklonost prema životinjama. Priroda njihovih odnosa sa životinjama i prirodi važni su u oblikovanju njihovih ukupnih stavova i uvjerenja.

U suradnji s udrugom za pet therapy Ideficienter započeli smo s realizacijom programa “I PSI IDU U VRTIĆ” koji za opći cilj ima stvoriti uvjete koji će potaknuti maksimalno ostvarenje potencijala svakog pojedinog djeteta kroz odnos s terapijskim psima kao medijantima u ranim odgojno-obrazovnim procesima.

Program “I PSI IDU U VRTIĆ” nije ograničen na upute o njezi životinja već se podučava kako će odgajatelji, ali i roditelji modelirati poštovanje i osnažiti znanje, vještine i stavove koji pokazuju odgovornost, empatiju, ljubaznost i brigu prema drugom živom biću.
Program je preventivan i temelji na uvjerenju da će djeca odgajana kroz ovakve procese pokazati empatiju spram potrebitih i slabijih od sebe (životinjama). Na taj način potičemo ih da se razviju u kompletne i odgovorne ličnosti.